top of page

mASTERCLASs Bier & bbq

Ontdek nieuwe smaakdimensies tijdens deze uitdagende special! Vergeet de standaard bierkeuzes en duik in de wereld van rijke biersmaken, van moutig tot fruitig en hoppig bitter.

Wij gaan verder dan de traditionele BBQ-recepten met onze focus op bier-spijscombinaties en het gebruik van bier in de keuken. Ontdek de perfecte match tussen bier en gegrilde, gebakken en gerookte gerechten.

Webversion-2020M02-BigGreenEgg-Jopenkerk-Entrecote-7.jpg

Wat ga je doen?

Bier is een gewaardeerde gast bij elke BBQ, maar vaak beperken we ons tot vertrouwde keuzes zoals pilsener, Weizen, of andere verfrissende opties die dienen om onze dorst te lessen, zonder echt te genieten van de diverse smaken die bier te bieden heeft. 

Bij Big Green Egg hebben we in het verleden al veel aandacht besteed aan wijn-spijscombinaties en gastronomie, maar we zijn ervan overtuigd dat er nog zoveel te ontdekken valt als het gaat om bier-spijscombinaties en het gebruik van bier in de keuken. Bier heeft, afhankelijk van de stijl, een scala aan smaken en aroma's, variërend van moutig en fruitig tot hoppig bitter. Deze smaakprofielen passen perfect bij gegrilde, gebakken en gerookte gerechten.

Wij gaan verder dan de traditionele 'Beercan Chicken'. Veel Amerikaanse BBQ-tradities lenen zich uitstekend voor het stomen van groot vlees in bier, terwijl potjiekos en Dutch oven stoofgerechten gewoon smeken om een vleugje bier. Kortom, er valt veel te ontdekken en te proeven. We zullen niet alleen het belang van zure bieren benadrukken, maar ook donkere stouts, bittere IPA's en zoete Quadrupels zullen ruim vertegenwoordigd zijn.

Onze workshoprecepten zijn grotendeels afkomstig uit het nieuwe boek over 'Bier en BBQ' van Jeroen Hazebroek, dat in 2023 is gefotografeerd op Arcadia. Al wordt het geen louter drinkfestijn, raden wij wel aan om ofwel een BOB te regelen of een slaapplaats in de buurt te boeken, zodat iedereen veilig van deze culinaire ervaring kan genieten.

Overige informatie

  • De workshop duurt zo lang als dat we nodig hebben! Aangezien er veel aan bod komt, en het een speciale editie is denken we misschien niet genoeg te hebben aan de normale tijd van 4 uur. Maar dat maakt niet uit, we gaan door tot we alles behandeld hebben!

  • 5 Drankjes inbegrepen

  • Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven

  • Capaciteit: 20 personen 

  • Prijs: €150,- p.p.

  • Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij maar ÉÉN weekend gegeven gaat worden!

Boeken:

  • Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Bier & BBQ

  • Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)

Sfeer impressie

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops

bottom of page