top of page
BigGreenEgg_J21M08_Arcadia_Workshop-78.jpg

ARCADIA

Het mooiste stukje Steenbergen

Arie en Rian Meesters besloten in 1976 om een stuk grond van 8 hectare, net buiten Steenbergen, aan te schaffen. De bestaande bomen werden gerooid en er werd een groot project gestart, de een na de andere bijzondere plantensoort werd gepoot. Het huis en het landgoed bleef maar groeien en ongeveer 20 jaar na aankoop werden er 600 walnotenbomen gepland. Daarna was het enthousiasme nog niet gestild want in 2001 begon de aanleg van onze prachtige vijver. Het landgoed werd een fenomeen binnen Steenbergen en inmiddels was het echt een keer tijd om deze prachtige plek een naam te geven. De beslissing viel op Arcadia, vrij vertaald uit het Grieks: paradijs. En dat is het ook, de tuinen worden steeds mooier en in elk jaargetijde bloeit er wel wat. Ieder jaar in oktober komen er traditiegetrouw honderden mensen naar Arcadia om een mandje van onze bekende walnoten te rapen.

DJI_0044_edited.jpg

Hedendaags

Op 4 december 2020 brak met de aankoop van Arcadia door Sam & Ineke Bakvis een nieuw tijdperk aan. Zij zagen veel potentie in dit unieke stuk grond. De eerste stap bleek het omdopen van Arcadia naar Landgoed Arcadia & het openstellen van het landgoed voor iedereen die een mooie wandeling wil maken, wellicht gevolgd door een kopje koffie met appeltaart. Natuurlijk blijft het jaarlijkse walnoten rapen voortbestaan zoals iedereen gewend is. Verder is het landgoed en haar brasserie beschikbaar voor trouwerijen en vergadering, bovendien kunnen wij een overheerlijke lunch aanbieden met de beste lokale producten. 

Verder wordt er ook aan de regio gedacht, 1x per maand zal er een bingoavond georganiseerd worden. Een deel van de opbrengst wordt gebruikt om verenigingen en clubs in de regio te ondersteunen. 

Landgoed Arcadia Transparant.png

Vanaf 2021 is Landgoed Arcadia Home to Big Green Egg.

Zo verzorgen wij op een van de prachtige plekjes op het landgoed de officiële Big Green Egg workshops.

Ook staan er, verspreid over ons landgoed, picknick tafels waar aan u op een Big Green Egg MiniMax uw eigen lunch bij elkaar kunt BBQ'en! Wij verzorgen het vlees, salade en toebehoren en jullie mogen jullie BBQ kunsten vertonen.

Big Green Egg Workshop Arcadia NL (156).jpg
Big Green Egg Workshop Arcadia NL (144).jpg

Voor het organiseren van de officiële Big Green Egg workshops hebben wij deze prachtige overkapping uit de grond gestampt. Hier kunnen wij, zowel in de zomer als winter, groepen van tot wel 50 man voorzien van een leerzame en gezellige workshop. En dat allemaal met je eigen werkblad en Big Green Egg Large!

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops

bottom of page