
mASTERCLASs brood & Italië
Wat veel mensen niet weten is dat The Big Green Egg een uitstekende broodoven blijkt te zijn. Alleen moet je wel weten hoe je hem moet gebruiken. Dat ga je bij deze special leren! Met onder andere skillets, Dutch ovens en broodvormen bakken we moeiteloos groot én klein brood.
Daarnaast benutten we de warmte van de Egg om ook Italiaanse klassiekers te maken, zoals pasta’s, lasagne en natuurlijk pizza’s.
.jpg)
Wat ga je doen?
De meeste van jullie hebben waarschijnlijk al eens een basiscursus gevolgd waarbij je pizza of flammkuchen hebt gemaakt. In deze masterclass zetten we echter een duidelijke stap richting de Italiaanse keuken. De Big Green Egg is namelijk niet alleen een uitstekende broodoven, maar ook perfect geschikt om authentieke Italiaanse bereidingen te maken. Naast het bakken van diverse broden gaan we in deze les ook aan de slag met het bereiden van pasta’s, lasagne en natuurlijk pizza’s.
Naast de vertrouwde conveggtor/baking stone combinatie leren we je werken met skillets, Dutch ovens en broodvormen, zodat zowel groot- als klein brood moeiteloos lukt. Je ontdekt hoe deze technieken ook van pas komen bij het bereiden van klassieke Italiaanse ovengerechten.
We zorgen ervoor dat er van tevoren een desemmoeder gereedstaat om het brooddeeg te laten rijzen. Daarna gaan we aan de slag — met de hand of met behulp van een machine. De masterclass vindt plaats in de zomer, wanneer de buitentemperatuur ideaal is voor het rijzen van deeg én voor het maken van verse pasta. Houd er rekening mee dat brooddeeg tijd nodig heeft; we zijn dus niet binnen vier uur klaar.
Zoals in een professionele bakkerij benutten we de rijstijd om ondertussen Italiaanse gerechten te bereiden. Terwijl de Big Green Egg op temperatuur komt, maken we snel platbrood en pizza, en gebruiken we de ovenwarmte ook om pasta- en lasagnebereidingen te garen. We besteden extra aandacht aan het deeg voor een echte Vero Pizza Napolitane en de techniek die daarbij komt kijken.
Vervolgens bakken we de grote broden met een knapperige korst, vergelijkbaar met het Duitse Krustenbrood. We sluiten de dag af met traditionele zoete en gevulde broden.
De recepten voor deze masterclass zijn grotendeels afkomstig uit het boek "RIJS" van de Big Green Egg-chefs Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas, samen met bakker Jan Bronswijk, aangevuld met Italiaanse bereidingen die perfect passen bij het thema van deze masterclass.
Overige informatie
-
De workshop duurt zo lang als dat we nodig hebben! Aangezien er veel aan bod komt, en het een speciale editie is denken we misschien niet genoeg te hebben aan de normale tijd van 4 uur. Maar dat maakt niet uit, we gaan door tot we alles behandeld hebben!
-
5 Drankjes inbegrepen
-
Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven
-
Capaciteit: 20 personen
-
Prijs: €150,- p.p.
-
Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij maar ÉÉN weekend gegeven gaat worden!
Boeken:
-
Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Brood & Italië
-
Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)


























