top of page

mASTERCLASs Brood & Pizza

Wat veel mensen niet weten is dat The Big Green Egg een uitstekende broodoven blijkt te zijn. Alleen moet je wel weten hoe je hem moet gebruiken. Dat ga je bij deze special leren! Naast de vertrouwde conveggtor/baking stone combinatie, leren we je ook werken met skillets, Dutch ovens en broodvormen, waardoor het bakken van zowel groot- als klein brood een fluitje van een cent wordt.

Webversion-Walnut Beer Bread - Inspiration Today 2022M02 - Big Green Egg (16).jpg

Wat ga je doen?

De meeste van jullie hebben waarschijnlijk al eens een basiscursus gevolgd waarbij je pizza of flammkuchen hebt gemaakt. In deze cursus nemen we echter een grote stap vooruit. The Big Green Egg blijkt namelijk een uitstekende broodoven te zijn, mits je weet hoe je hem moet gebruiken. Naast de vertrouwde conveggtor/baking stone combinatie, leren we je ook werken met skillets, Dutch ovens en broodvormen, waardoor het bakken van zowel groot- als klein brood een fluitje van een cent wordt.

We zorgen ervoor dat er van tevoren een desemmoeder gereedstaat om het brooddeeg te laten rijzen. Vervolgens gaan we aan de slag, ofwel met de hand, ofwel met behulp van een machine. Deze masterclass is gepland tijdens de zomer, omdat de buitentemperatuur dan doorgaans ideaal is voor het rijzen van het deeg. Belangrijk is dat brooddeeg tijd nodig heeft om te rijzen; we zijn dus niet binnen vier uur klaar.

Net als in een professionele bakkerij, benutten we de rijstijd en de opgestookte Big Green Egg om snel platbrood te maken, zoals naan, pizza of pide. Er valt nog veel te ontdekken over het deeg voor een echte Vero Pizza Napolitane. Vervolgens bakken we de grote broden met een knapperige korst, wat in het Duits bekendstaat als Krustenbrood. Ten slotte bereiden we traditionele zoete en gevulde broden.

De recepten voor deze masterclass zijn grotendeels afkomstig uit het boek "RIJS" van de Big Green Egg chefs Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas, samen met Jan Bronswijk, een bakker uit de vijfde generatie.

Overige informatie

  • De workshop duurt zo lang als dat we nodig hebben! Aangezien er veel aan bod komt, en het een speciale editie is denken we misschien niet genoeg te hebben aan de normale tijd van 4 uur. Maar dat maakt niet uit, we gaan door tot we alles behandeld hebben!

  • 5 Drankjes inbegrepen

  • Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven

  • Capaciteit: 20 personen 

  • Prijs: €150,- p.p.

  • Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij maar ÉÉN weekend gegeven gaat worden!

Boeken:

  • Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Brood & Pizza

  • Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)

Sfeer impressie

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops

bottom of page