top of page

mASTERCLASs streetfood

Genoeg van grote stukken vlees of Hollandse pot? Dan is het misschien tijd voor een leuke Masterclass waarbij we ons eigen Food Festival houden! Tijdens deze Masterclass ligt de complete focus op het bereiden van Street food op de Big Green Egg! Klinkt lekker eten en het leren van nieuwe gerechten en technieken als iets voor u? Schrijf u dan snel in voor deze gevarieerde Masterclass!

PNG-Jerk chicken - newsletter 2022M09 - Big Green Egg (6).png

Wat ga je doen?

Bij deze speciale editie van de Masterclass zal Freestyle BBQ'er en Big Green Egg demochef Jeanette, samen met collega chefs, u alles leren om de lekkerste streetfood gerechten klaar te maken. Jeanette zal ter plekke de gerechten en technieken toelichten. Na een korte technische uitleg van het aansteken, temperatuurbeheersing en gebruik van accessoires op de Big Green Egg, zullen we de gerechten verdelen en steken jullie zelf de Big Green Egg aan om aan de slag te gaan. Jeanette heeft circa 18 wereldgerechtjes voor jullie uitgewerkt om gedurende deze middag samen een klein food festival te beleven. Met deze gerechten ga je zelf aan de slag en kook je als proeverij voor iedereen. Uiteraard krijg je deze recepten achteraf per mail toegestuurd!

We zullen gaan werken met vlees, vis, groenten en zelfs een kleine zoete inval, vele gerechtjes uit alle windstreken. Van Aziatisch tot Mexicaans en van Mediterraans tot Amerikaanse gerechtjes.

Kooktechnieken die we tijdens deze masterclass onder andere gebruiken zijn:

• Stomen, stoven, grillen, poffen en wokken.

​• Roosteren aan het spit.

• Gebruik van de tandoor

• Indirect bakken op de Baking Stone.

• Direct en indirect gebruik van de BBQ, zowel low & slow als hot & fast.

 

Deze masterclass is dus een unieke kans om meer te weten te komen over de verschillende mogelijkheden van het gebruik van je Big Green Egg en bijbehorende accessoires. Met de focus op dat u vaak meer kunt dan dat u denkt en eens lekker out of the box gerechten voor de lekkere trek maakt.
Daarnaast helpen onze chefs natuurlijk om je Big Green Egg skills uit te breiden. Tijdens deze masterclass willen we zoveel mogelijk kennis over de gerechten en de kooktechnieken die met een Big Green Egg mogelijk zijn delen. Daarom is het belangrijk dat je de basics van de Big Green Egg zoals het aansteken van de houtskool, de temperatuurbeheersing van de EGG en het gebruik van de basisaccessoires al een beetje kent.

Overige informatie

  • De workshop duurt zo lang als dat we nodig hebben! Aangezien er veel aan bod komt, en het een speciale editie is denken we misschien niet genoeg te hebben aan de normale tijd van 4 uur. Maar dat maakt niet uit, we gaan door tot we alles behandeld hebben!

  • 5 Drankjes inbegrepen

  • Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven

  • Capaciteit: 20 personen 

  • Prijs: €150,- p.p.

  • Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij maar ÉÉN weekend gegeven gaat worden!

Boeken:

  • Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Streetfood

  • Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)

Sfeer impressie

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops

bottom of page