top of page

mASTERCLASs VARKEN

Een workshop met de complete focus op het bereiden van varken op de Big Green Egg! Bij deze speciale editie van de Masterclass zal slager Gertjan Kiers samen met onze eigen chefs u alles leren om de lekkerste gerechten klaar te maken met varken. Gertjan zal ter plekke een half varken uitsnijden en elk stuk varken van kop tot staart toelichten. Klinkt dit als iets voor u? Tot snel!

pork.jpg

VARKEN VAN KOP TOT STAART

Varkensvlees van de Big Green Egg? Heerlijk! Maar het is veel meer dan alleen een lekker stuk buikspek, die spareribs of een ribstuk. Daarom staat deze masterclass in het teken van het hele varken, van kop tot staart. Slager Gertjan Kiers, auteur van de Vleesbijbel en het onlangs verschenen boek Van kop tot staart - Varken, neemt voor deze masterclass een half varken mee die hij ter plekke zal uitsnijden. Alle delen van het varken komen hierbij aan bod en worden stuk voor stuk toegelicht, zodat jij voortaan weet hoe je bijvoorbeeld ook van de oren, de wangen, de sukade en het spierstuk iets lekkers kunt maken.

 

Tijdens deze uitgebreide demonstratie komen onder andere de volgende onderdelen voorbij:

• Hoe herken je kwaliteit?

• Het uitsnijden van het varken.

• Welk mes gebruik je tijdens het verdelen en uitsnijden waarvoor en waarom?

• Het toelichten van de rauwe delen. Wat is het en wat kun je ermee?

• Algemene technieken zoals het opbinden van een rollade, beentjes schoonmaken en zwoerd en vlies verwijderen.

 

Aan de slag!

Na het verdelen en uitsnijden is het tijd om zelf aan de slag te gaan en de diverse delen van het varken op de Big Green Egg te bereiden. De houtskool in de EGGs wordt aangestoken waarna je onder leiding van Big Green Egg-specialist Peter Bootsma en slager Gertjan Kiers de verschillende delen van het uitgesneden varken verwerkt in een aantal heerlijke gerechten, waaronder een porchetta van het spit, verse worst, saucijzenbroodjes en een lekkere stoof met garnituur.

 

​De kooktechnieken

Tijdens het koken komen er verschillende kooktechnieken met de Big Green Egg aan bod. Het ene vleesdeel kun je tenslotte beter stoven en het andere grillen of roosteren. In de speciale workshopruimte op Landgoed Arcadia staan ruim 40 Big Green Eggs in royale werktafels met bijbehorende accessoires. Er is dus meer dan genoeg capaciteit voor de verschillende opstellingen en temperaturen van de EGGs.

 

Kooktechnieken die we tijdens deze masterclass onder andere gebruiken zijn:

• Grillen op het gietijzeren rooster.

​• Roosteren aan het spit.

• Stoven in de Dutch oven.

• Indirect bakken op de Baking Stone.

• Bakken in de skillet.

• Reverse sear methode.

 

Deze masterclass is dus een unieke kans om meer te weten te komen over varkensvlees en de bereiding daarvan. Daarnaast helpen onze chefs natuurlijk om je Big Green Egg skills uit te breiden. Tijdens deze masterclass willen we zoveel mogelijk kennis over het vlees en de kooktechnieken die met een Big Green Egg mogelijk zijn delen. Daarom is het belangrijk dat je de basics van de Big Green Egg, zoals het aansteken van de houtskool, de temperatuurbeheersing van de EGG en het gebruik van de basisaccessoires kent.

Overige informatie

  • De workshop duurt zo lang als dat we nodig hebben! Aangezien er veel aan bod komt, en het een speciale editie is denken we misschien niet genoeg te hebben aan de normale tijd van 4 uur. Maar dat maakt niet uit, we gaan door tot we alles behandeld hebben!

  • 5 Drankjes inbegrepen

  • Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven

  • Capaciteit: 20 personen 

  • Prijs: €150,- p.p.

  • Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij niet constant te boeken is.

Boeken:

  • Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Varken

  • Ga naar 28 (Indien deze vol zit eventueel 29 extra) Oktober en klik hier op.

  • Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)

Sfeer impressie

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops

bottom of page