mASTERCLASs vIS

Een workshop met de complete focus op het bereiden van allerlei soorten vis op meerdere manieren! Bij deze speciale vis editie van de Masterclass komen echte visspecialisten van onze leverancier Jan van As samen met onze eigen topchefs alles uitleggen over meerdere soorten vis, schaal en schelpdieren en de verschillende mogelijkheden van het bereiden hiervan op de Big Green Egg. Klinkt dat als iets voor jou? Dan zien we je graag bij de workshop!

Webversion-Baked Mackerel - 2022M06 Inpiration Today - Big Green Egg (2).jpg

Wat ga je doen?

Tijdens deze uitgebreide Masterclass zullen Erik en Jakob van onze leverancier Jan van As alles komen uitleggen van de veelzijdige soorten voedsel die uit het water komen. Onze chefs zullen er uiteraard ook bij zijn, om uitleg te geven over de techniek van het koken van de verschillende soorten vis, schaal en schelpdieren die aan bod zullen komen. Deze mannen hebben onwijs veel verstand van alles wat uit het water komt. Ze begeleiden veel chefs van mooie restaurants zoals bijvoorbeeld het Okura hotel. Het redo van Jakob en Erik is: Consumeer met goed fatsoen, alleen uit het juiste seizoen!

Deze bomvolle middag ga je aan de slag op je eigen Big Green Egg waarvan we er in totaal 32 voor jullie klaar hebben staan onder onze prachtige overkapping op Landgoed Arcadia. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn:

 

  • Hoe kies ik de juiste vis?

  • Hoe kook ik zo duurzaam mogelijk (welke vis in welk seizoen)?

  • Hoe maak ik de vis schoon?

  • Hoe fileer ik de vis?

  • Hoe ga ik om met schaal en schelpdieren?

Daarnaast komen er ook verschillende technieken van de Big Green Egg aan bod:

  • ​Koud en warm roken

  • Grillen

  • Kern temperatuur gebruiken

  • Bereidingen met de Plancha

  • Onderscheid rooster (gietijzer of roestvrijstaal)

  • Bereiding met een rookplank

  • En zelfs bereiding van vis met het spit!

Deze uitgebreide workshop is dus echt een gave en unieke ervaring waar we jullie graag veel willen leren op het gebied van de vruchten uit het water! Aangezien we tijdens deze workshop veel kennis willen delen over verschillende bereidingen is het belangrijk dat je de basisbeginselen van de Big Green Egg onder controle hebt. Denk hierbij aan temperatuurbeheersing, de Big Green Egg aansteken en het gebruik van een aantal basis accessoires. 

Overige informatie

  • De workshop duurt maar liefst 6 uur! Aangezien er zoveel aan bod komt, hebben we 2 uur langer nodig dan bij onze overige workshops!

  • 5 Drankjes inbegrepen

  • Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven

  • Capaciteit: 32 personen per workshop

  • Prijs: €150,- p.p.

  • Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij maar ÉÉN weekend gegeven gaat worden!

Boeken:

  • Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Vis

  • Ga naar het weekend van 24/25 September en kies een van de opties

  • Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)

Sfeer impressie

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops