top of page

mASTERCLASs wild

Een workshop met de complete focus op het hele proces van wild bereiden! Bij deze speciale editie van de Masterclass zal jager en kok Bert Buitenhuis samen met onze eigen chefs u alles leren om de lekkerste gerechten klaar te maken met wild. Bert zal zelf geschoten wild meenemen, wat we samen gaan ontleden en bereiden. Klinkt dit als iets voor u? Tot snel!

webimage-C99B0F9C-50A3-4B60-AD69F405F7A91813.jpg

Wat ga je doen?

Tijdens deze uitgebreide Masterclass gaan we aan de slag met het wild wat jager en kok Bert Buitenhuis heeft geschoten. Wat dit gaat worden is echter nog onbekend, dat ligt uiteraard aan wat de jacht met zich meebrengt. Denk bijvoorbeeld aan Zwijn, Ree, Damhert en Roodwild. Samen met onze eigen chefs, gaat Bert jullie leren hoe het wild uitgesneden moet worden en om van dit wild de lekkerste gerechten op de Big Green Egg te maken!

De volgende onderdelen komen aan bod voor het klaarmaken van het wild:

  • Villen van het wild

  • Lossnijden

  • Uitbenen van het wild

  • Vliezen

  • Proportioneren

  • Uitleg van de jacht

  • Onderhoud van de messen

 

Deze bomvolle middag ga je aan de slag op meerdere Big Green Eggs. We hebben er hier meer dan 40 van staan onder onze overkapping, dus zeker geen gebrek aan werkruimte! Tijdens deze Masterclass gebruiken we meerdere methoden om onze ingrediënten te bereiden. Doordat de soorten wild nog niet bekend zijn, zijn de technieken ook nog niet helemaal duidelijk. Maar denk voor het bereiden van wild aan bijvoorbeeld:

  • Direct grillen op de Plancha

  • Direct grillen op het gietijzeren rooster

  • Indirect bereiden met het RvS rooster

  • Gebruik van de Dutch Oven

Deze uitgebreide workshop is echt een gave en unieke ervaring waar we jullie graag veel willen leren over de mogelijkheden van het bereiden van Wild op de Big Green Egg! Aangezien we tijdens deze workshop veel kennis willen delen over verschillende bereidingen is het belangrijk dat je de basisbeginselen van de Big Green Egg onder controle hebt. Denk hierbij aan temperatuurbeheersing, de Big Green Egg aansteken en het gebruik van een aantal basis accessoires. 

Kom met een lege maag, want alles moet natuurlijk geproefd worden en dat zal niet makkelijk worden! Als het niet op is mag het mee naar huis genomen worden. U kunt bakjes meenemen of eventueel van ons gebruiken.

Overige informatie

  • De workshop duurt zo lang als dat we nodig hebben! Aangezien er veel aan bod komt, en het een speciale editie is denken we misschien niet genoeg te hebben aan de normale tijd van 4 uur. Maar dat maakt niet uit, we gaan door tot we alles behandeld hebben!

  • 5 Drankjes inbegrepen

  • Tijdens het boeken kunt u allergieën etc. doorgeven

  • Capaciteit: 20 personen 

  • Prijs: €150,- p.p.

  • Deze workshop is een speciale editie! Dit betekent dat hij niet constant te boeken is.

Boeken:

  • Selecteer het aantal personen en druk op Masterclass Wild

  • Ga naar 25 (Als deze vol zit eventueel 26 extra) November en klik hier op.

  • Vul je gegevens in en betaal via Mollie (iDeal)

Sfeer impressie

Logo_Arcadia_bgegreen.png

Landgoed Arcadia

Steenbergen

BGE-Logo_RGB_new_DEF.png

Brasserie & Big Green Egg workshops

bottom of page